Phoo tillbaka i berget

Sedan i början av juni i år har Phoo inte stått på sin vanliga plats i berget (om du undrar varför, läs på jages blogg). Det ändrades dock i söndags. Vi fick ett gyllene tillfälle att åka ut till berget, och som tur var var jag på besök hemhemma i Stockholm och kunde åta mig uppdraget.

Det började med att Phoo levererades (från sin tillfälliga plats Norrtälje) hem till mig strax före klockan 10 på söndagsförmiddagen. Jag kopplade in Phoo i förådet för att förbereda för berget. Efter en del editerande av configfiler, BIOS-pillande och en panic var vi nöjda och jag började min färd till berget. Den gick smärtfritt och jag anlände en kvart innan utsatt tid (kl 17).

Väl inne i berget skruvade jag på railsen på Phoo och kämpade ett tag med att få in Phoo i racket (våld löser det mesta). Efter att ha kopplat in Phoos båda gigabit-portar i switchen var det dags att börja testa IPMI. Det visade sig inte vara helt lätt med en halvt mongolid laptop. När jag kopplade in den direkt i switchen kunde jag inte få kontakt med varesig Phoo eller gateway.

IPMI fungerade dock fint utifrån, så vi litar på att det även fungerar när vi får VPN-access till den interna adress IPMI-kortet nu lyssnar på.

När allt var klart var vi bara tvungna att konstatera att man behövde tvinga portarna i switchen till 100 Mbit/s för att få allt fungera fint.

Allt som allt ett lyckat besök i berget, antagligen vårt kortaste besök hittills, bara 6 timmar. :-)

1 Response to “Phoo tillbaka i berget”

  1. ludde Says:

    gj

Sorry, comments are closed for this article.