Eniro Köp & Sälj

För en tid sedan la jag in en annonsEniros Köp & Sälj-del. De enda svar jag fått på annonsen är så kallade Nigeriabrev. Det är lite jobbigt att få dessa mail (jag vill inte klassa dem som “Junk” i Thunderbird, för då kanske jag missar ett äkta svar på min annons). Därför hörde jag av mig till Eniros support:

“Jag la nyss in en annos på Köp & Sälj. Bara en timme efter annonsen godkänts fick jag mitt första svar på den. Hurra tänkte jag, men det jag konstaterade snabbt att mailet jag fått var spam. Svaret var skrivet på dålig engelska och de erbjöd sig till och med att betala mer än vad jag begär. Idag har jag hittills fått 3 spam, alla med en @yahoo.com-adress som avsändare.

Kan ni inte lägga in en CAPTCHA när man ska maila säljaren?”

Idag fick jag svar:

“Vi har information om spam-mail, sk “Nigeria-brev” på vår hemsidan sedan mer än 1 år tillbaka. Bifogar texten här nedan så att du får läsa:

På senare tid har annonsörer fått s.k. Nigeriabrev. Breven är på engelska och innehåller erbjudanden med komplicerade betalningsmetoder. Svara inte på sådana brev och lämna absolut inte ut några personliga uppgifter, som t.ex. bankkontonummer. Vi är medvetna om problemet och arbetar för att komma tillrätta med det. För att åtgärda problemet ber vi er skicka dem vidare till kopochsalj@eniro.com”

De har alltså varit medvetna om och arbetat för att lösa problemet i över ett år utan någon som helst framgång. Jag saknar ord…

Leave a Reply