Pirat FUD

DN skriver idag om Offensiv mot fildelare. Antipiratbyrån har tydligen hittat en “piratserver” hos ett IT-företag, igen. Det är intressant att artikeln nämner vilka grupper som stoppats på grund av tillslaget (iNNSYN och HiGHQUALiTY), det hade jag inte förväntat mig av “vanlig” media. Dock sprids det som alltid en del FUD:

“Grupperna kan tjäna pengar på att sälja filmer till kopieringsfabriker i Kina eller sälja reklam på sina sajter. De kan också sälja abonnemang som krävs för att få tillgång till filmerna.”

Visst kan grupperna det, det vet ju alla som tittat på Welcome to the Scene, men läs hellre på Wikipedia om scenen.

”- Utan den här världen scenen som den kallas i Sverige the scene utomlands, skulle det inte finnas några filmer, musik eller datorprogram på de vanliga nedladdningssajterna Pirate Bay till exempel, säger Henrik Pontén.”

Jo, just det, för allt som ligger på TPB är ju scene-release:er.

1 Response to “Pirat FUD”

  1. entomte Says:

    Innan “the Scene” bröt ut på tidigt 2000 tal var jag o mina kompisar i full gång med dvd ripping för konvertering till Divx. Det var mest tänkt som delning oss emellan, men även som backup för den fruktansvärda behandling våra barn utsatte skivorna för.

    Intresset var mättat, och när sen allt fler (inklusive tonårsscenarna) började lära sig hur man gjorde, var det liksom inte värt besväret längre. Man laddade ner, tittade, deletade.

    Om dessa människor skulle sluta p g a diverse påtryckningar, hade hela den gamla ruliansen startat igen. Inget snack om saken. Fildelning kommer att överleva alla dessa koservativa och hopplöst ineffektiva försök att skrämma folk tillbaks till den gamla tidens vinyl-regler.

    /Ulf

Sorry, comments are closed for this article.