DNs utrikesdag

Idag var jag med JohanDNs utrikesdag. Väl där mötte vi Patrik och hans pappa.

Jag mötte Johan vid Danderyds sjukhus för att ta tunnelbanan in till centralen, men precis när jag anlände slutade tunnelbanorna gå mellan Mörby och Tekniska på grund av olycka (dock inte denna). Som tur var kom buss 670 efter en stund, som tog oss vidare på färden mot Konserthuset.

Väl där började vi med att lyssna på de sista minutrarna av “Kina 2008 – ett land i förvandling”. Publiken fick ställa frågor till Kinas Stockholmsambassadör mr Ming Ming Chen. Något ganska ovanligt, då frågor till kinesiska politker oftast ska ske skriftligt i förväg.

mr Ming Ming Chen

Efter en snabb lunch i Kungshallen var det dags att lyssna på DN:s Afrikakorrespondent Anna Koblanck som berättade om bland annat Zimbabwe.

Anna Koblanck

Innan nästa föredrag, “Historiskt vägval i USA”, han Johan och jag med att springa bort till Kulturhuset och kika på Lennart Nilssons utställning Någonstans i Stockholm.

DN:s USA korrespondenter Erik Ohlsson (ej med på bild) och Lennart Pehrson pratade, tillsammans med Per Ahlin utrikesredaktör på DN:s ledarredation. Moderatorn, DN:s nyhetschef Mats J Larsson, pressade samtliga att välja mellan Obama och McCain. Ingen sa McCain (inte ens någon i publiken när det var deras tur att räcka upp händerna och “rösta”).

Dagen avslutades med att Carl Bildt kom och pratade om “Sveriges roll i världen”, vilket helt klart var det roligaste föredraget.

Carl Bildt

På vägen hem såg vi dels en kille med ett riktigt soft jobb, och dels Sveriges mest fotograferade tunnel.

Brunkebergstunneln

Några fler bilder finns hos flickr.

Leave a Reply