Laa kàwn Krung Thep

Igårkväll flög Patrik hem till Sverige. Jag flyger hem imorgon (tisdag), så för en dag blev jag helt själv i Bangkok. Det var iofs ingen större skillnad mot de andra dagarna eftersom Patrik mest ägnat dom åt att sova.

Innan Patrik åkte bytte vi till ett billigare hotell (guest house) eftersom vi inte längre skulle dela på ett rum. Eftermiddagen spenderade jag med att gå runt i shoppingcentrena MBK, Siam Center, Siam Discovery och Siam Paragon. När jag skulle hem från MBK pågick det ett litet spektakel utanför shoppingcentret. Såg ut som någon form av dansuppvisning, populär bland yngre thailändska tjejer som skrek högt med jämna mellanrum.

Hello Korea

Idag sprang jag runt lite och letade efter någonstans att lämna in en rulle analog film för framkallning. Jag var för sent ute dock, det skulle ta till nästa dag att framkalla. Passade på att äta lunch på MOS Burger som Teo talat gott om så många gånger. Beställde en Teriyaki Chicken Burger och den var helt okej.

Mos Burger

Sedan gav jag mig iväg för att besöka några tempel. Började med Wat Pho och hade tänkt fortsätta med Grand Palace, men det stängde tydligen tidigt idag. På vägen till templen såg jag kungen, nåja jag såg kungens bil i alla fall. Jag åkte taxi och i en korsning stoppade polisen trafiken. Taxichaffisen berättade att det var för att kungen skulle passera, vilket han också gjorde några minuter senare. Kungen var påväg hem, vart han varit förstod jag dock inte.

Rama IX

Wat Pho

Efter templen var det dags för operation sky bar. Jag åkte iväg till State Tower och Sirocco Sky Bar. Förutom solnedgångar är jag svag för höga hus där man kan överblicka nästan hela staden. Hade det inte varit för all smog och några moln hade jag kunnat kombinera båda två samtidigt.

Bangkok

Bangkok

Bangkok

Bangkok

Just det, när vi ändå var i Bangkok kunde vi inte låta bli att åka förbi Nana Entertainment Plaza.

Nana Plaza

2 Responses to “Laa kàwn Krung Thep”

  1. Morgan Says:

    Grymt snygga foton! (: kika vidare

  2. patrik Says:

    Tack Morgon!

    Du hade inte så tokiga bilder själv heller. :-) Hittade dock ingen möjlighet att kommentera hos dig.

Sorry, comments are closed for this article.